Gratinované telecí řízky nebo kotlety - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 telecí řízky, 1 lžíce másla, 3 menší žampióny, 1 malá cibule, 1 lžíce zelené petrželky, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 1/2 šálku mléka, 2 žloutky, 2 lžíce parmazánu nebo čedaru, 2 lžíce strouhanky
Naklepané osolené řízky opečeme na másle po obou stranách. Přidáme drobně usekanou cibuli, drobně pokrájené omyté neloupané žampióny a petrželku. Řízky zatím položíme dva na sebe a zeleninu s houbami slabě osmahneme. Pak vše rozložíme na dno kastrolu a při mírném podlévání podusíme do měkka. Zvlášť uděláme z másla a mouky světlou jíšku, zalijeme mlékem, osolíme a povaříme na hustou omáčku. Po odstavení z plotny do ni přidáme žloutky a ze šťávy vybrané žampióny. Směs natřeme na řízky vložené do mělké zapékací mísy, posypeme strouhaným sýrem a vláčnou strouhankou a zapečeme.
Příloha: nočky, suchá rýže, dušená míchaná zelenina obložená malými brambory
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka