Židovský řízek - recept cpt. Cooka
6 porcí: 80 dkg roštěnce, olej, sůl, česnek, hladká mouka na obalení, 2 vejce, 1 šálek mléka, strouhanka, 6 lžic tatarské omáčky na ozdobu, 1 velká cibule, 1 červená paprika (kapie), zelená petrželka
Z roštěnce nakrájíme roštěnky, naklepeme je, okraje nařízneme, aby se nekroutily, osolíme, potřeme olejem a rozdrceným česnekem a necháme v chladu odležet. Pak je obalíme v mouce, namočíme ve vejcích rozšlehaných v mléce a obalíme ve strouhance. Smažíme pomalu v horkém oleji po obou stranách do zlatova, aby se maso dobře propeklo. Smaženou roštěnku přelijeme lžící tatarské omáčky, posypeme jemnými kolečky cibule a ozdobíme proužky papriky a snítkou petrželky. Podáváme s vařenými brambory, dušenou rýží nebo s lehce osmaženými bramborovými hranolky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka