Zbojnický skřivan - recept cpt. Cooka
6 porcí: 1 kg zadního hovězího, 2 stroužky česneku, 10 dkg slaniny, 1 klobása, 3 cibule, 1 lžíce vepřového sádla, 1 lžička hladké mouky, 3 feferonky, divoké koření, mletý pepř, sůl, tuk
Z masa nakrájíme plátky, po jednom na porci, naklepeme je, osolíme, potřeme česnekem a opepříme. Na plátky rozložíme nakrájenou slaninu, klobásu a půlku feferonky. Svineme a spojíme párátkem. Cibuli nakrájíme nadrobno, na tuku osmažíme do zlatova, zalijeme vodou, přidáme koření a vložíme na opečené závitky. Pod pokličkou dusíme doměkka. Pak maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, opražíme, podlijeme vodou nebo vývarem a provaříme. Procedíme přes sítko na závitky, povaříme a dochutíme. Podáváme s brambory nebo dušenou rýží.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka