Závitky z mladých hovězích plátků - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 plátky hovězí kýty, 1.5 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, vývar, citrón,
Náplň: 1 lžíce másla, 1 šálek žampiónů, 1 lžička zelené petrželky, sůl, 1 vejce
Příprava náplně: Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby, petrželku, sůl a dusíme 5 minut. Pak přimícháme do pěny ušlehané vejce a odstavíme z ohně. Řízky naklepeme, posolíme, potřeme náplní a sepneme nebo ovážeme nití. Povrch posolíme, poprášíme hladkou moukou. V kastrole rozpálíme máslo a závitky po všech stranách opečeme. Podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Šťávu zahustíme a podle obliby ochutíme citrónovou šťávou nebo smetanou. Závitky bez smetanové omáčky podáváme s dušenou zeleninou. Závitky se smetanovou omáčkou podáváme s makaróny sypanými opraženou strouhankou nebo s malými nočky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka