Velkopavlovická roštěnka - recept cpt. Cooka
6 porcí:  1 kg roštěnce, 2 lžíce oleje, 5 dkg másla, 10 dkg čerstvých žampiónů, 10 dkg slaniny, 10 dkg drůbežích jater, 6  feferonek, 1 menší pórek, 2 čerstvé kapie, 1 dl červeného vína, 1 lžička hladké mouky, mletý pepř, sůl, olej
Roštěnec nakrájíme na porce, naklepeme, osolíme a opepříme. Můžeme pokapat olejem a nechat v chladničce odležet 3 - 5 hodin. Před přípravou roštěnky obalíme v mouce a prudce po obou stranách opékáme na oleji. Opečené roštěnky vložíme do pekáčku. Na pánvi ve výpeku po roštěnkách opečeme nakrájená játra, na nudličky nakrájené kapie, na plátky nakrájený pórek, přidáme posekané feferonky a na plátky nakrájené žampióny. Směs zalijeme vínem, podusíme, přidáme k roštěnkám a dáme do trouby krátce zapéci. Vhodná příloha jsou pečené brambory s česnekem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka