Thajské hovězí kari s bramborem - recept cpt. Cooka
4 porce:  3 lžíce oleje, 70 dkg zadního hovězího, 4  cibule, 50 dkg brambor, 1 lžíce thajského karí, 1 lžička moučkového cukru, sůl, 6 zrnek kardamomu, 1 lžička kokosové moučky (strouhaného kokosu, lze vynechat), 2 lžíce smetany
Na rozpáleném oleji osmahneme hovězí maso nakrájené na kostky. Osolíme. Pak osmahneme cibuli pokrájenou na čtvrtky a brambory nakrájené na stejně velké kostky jako maso (3 - 4 cm). Zasypeme kari, přidáme cukr a roztlučený kardamom, podlijeme 2 dl vody s kokosem a pomalu dusíme asi hodinu. Podle potřeby podlijeme vodou. Do hotového pokrmu zamícháme smetanu.
Obměna: Použijeme místo brambor kombinaci brambor a směsi zeleniny (karotka, cuketa, fazolové lusky, bílé zelí, rajče, papriky) v poměru 2 : 3.
Příloha: rýže nebo bílý chléb

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka