Tatranská svíčková - recept cpt. Cooka
4 porce: 90 dkg hovězí svíčkové, 10 dkg žampiónů, 15 dkg kysané smetany, 10 dkg oleje, 10 dkg cibule, 1 dl bílého vína, 4 dkg hladké mouky, 1 lžička kaparů, sůl, mletý pepř, vývar z masoxu, brusinkový kompot, citrón
Maso odblaníme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a prudce opečeme. Maso vyjmeme a dáme do tepla. Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli, na plátky pokrájené žampióny, kapary, promícháme, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, přidáme maso a krátce podusíme. Přidáme smetanu a víno a necháme povařit. Maso podáváme přelité šťávou a ozdobené plátkem citrónu s brusinkovým kompotem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka