Švédská roštěná - recept cpt. Cooka
4 porce: 75 dkg zadního hovězího nebo roštěnce, 8 dkg rostlinného tuku, 4 dkg hladké mouky, mletý pepř, sůl, 8 dkg cibule, 3 dkg sardelových řezů, 3 dkg kaparů, 5 dl vývaru nebo vody, 20 dkg kysané smetany, 1 lžíce hořčice
Roštěnky mírně naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou, na horkém tuku po obou stranách prudce opečeme, zalijeme vývarem, přidáme najemno nakrájenou cibuli, jemně nakrájené sardelové řezy a kapary a dusíme pod poklicí doměkka. Před koncem dušení přilijeme smetanu rozmíchanou s hořčicí a necháme přejít varem.
Příloha: houskový knedlík, rýže, těstoviny nebo brambory
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka