Šuang-si - Štěstí - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg roštěnce nebo svíčková, 1 vejce, sůl, 1 lžička škrobové moučky, 2 lžíce vepřového sádla, 5 žampiónů nebo jiných hub, 1 lžíce jidášova ucha, 1 šálek zelí (špenátu nebo mangoldu), 1 lžička mletého zázvoru, 1 kapie (i sterilovaná), 1 stroužek česneku, 1 špetka pálivé papriky, 1 dl vývaru (i z polévkové kostky),
Zálivka: 2 lžíce desertního vína, sójová omáčka, 1 lžička moučkového cukru, 1 špetka glutasolu nebo vegety, 1 lžička škrobové moučky
Maso pokrájíme na tenké (asi 2-3 mm silné) plátky a ty překrojíme na kousky o velikosti sousta. Maso smícháme s vejcem, škrobovou moučkou a solí.
Na pánvi zahřejeme část sádla, rychle opečeme maso dorůžova, vyjmeme je a dáme stranou. Ke zbylému sádlu přidáme ještě jednu lžíci sádla a zahřejeme. Do rozehřátého sádla dáme na plátky pokrájené žampióny, usekané máčené sušené houby, zelí nebo špenát, mletý nebo drobně nakrájený zázvor, na kostičky nakrájenou kapii, plátky česneku, pálivou papriku a za stálého míchání několik minut opékáme. Pak přidáme maso, zalijeme vývarem a ještě podusíme několik minut za stálého míchání.
V hrnku smícháme víno, sójovou omáčku, cukr, škrob a glutasol a zamícháme do směsi masa a zeleniny na pánvi. Ještě chvíli podusíme za stálého míchání. Podle chuti přidáme sůl. Podáváme s rýží nebo těstovinami a doplníme zeleninovým salátem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka