Svinované roštěnky - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 roštěnky, 10 dkg mletého masa, 1 lžička sardelové pasty, 8 dkg cibule, 4 dkg slaniny, vejce, sůl, zelená petrželka, 2 dkg hladké mouky, 1 dl kysané smetany, mletý pepř
Mleté maso smícháme s půlkou sekané cibule, vejcem, pastou, pepřem a solí. Roštěnky naklepeme, osolíme, potřeme směsí, svineme a zavážeme nití. Závitky dáme do kastrolu s rozpuštěnou slaninou a osmahneme po všech stranách. Přidáme zbylou cibuli a osmažíme dorůžova. Podlijeme šálkem horké vody a dusíme. Měkké závitky vyjmeme, šťávu vydusíme, zasypeme moukou, opražíme, zředíme vodou a povaříme. Přilijeme smetanu a závitky dáme zpět prohřát.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka