Strážnický divoký šíp - recept cpt. Cooka
4 porce: 60 dkg hovězí svíčkové, sůl, mletý pepř, 25 dkg uzené klobásy, 5 lžic oleje, 3 lžíce másla, 1 cibule, 1/2 lžičky chilli, 2 kapie, 20 dkg sterilovaného hrášku, 2 lžíce kečupu, 20 dkg rýže, 3 hřebíčky
Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a střídavě s kolečky klobásy napichujeme na jehlice. Na rozehřátém oleji maso ze všech stran dozlatova opečeme a v horké troubě dodusíme. Na másle zpěníme cibuli, přidáme chilli, trochu osmahneme, přidáme nakrájené kapie, hrášek, kečup, podusíme, přidáme předem s hřebíčky uvařenou rýži, promícháme, prohřejeme a podáváme s masem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka