Strážnická roštěná se šlehačkou - recept cpt. Cooka
4 porce: 65 dkg zadního hovězího, sůl, mletý pepř, 8 dkg rostlinného tuku, 10 dkg cibule, 10 g mleté papriky, 5 dl vody, 3 dkg rajčatového protlaku, 4 dkg hladké mouky, 15 dkg smetany, 15 dkg moravské klobásy, 7.5 dkg šlehačky
Roštěnky mírně naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, na horkém tuku po obou stranách opečeme, vyjmeme, na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou, zpěníme, přidáme trochu vody a protlak, vložíme roštěnky a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, provaříme, přidáme smetanu a povaříme. Omáčku přecedíme na maso, na talíři zdobíme kolečky orestované klobásy a šlehačkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka