Řezy ze svíčkové - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg hovězí svíčkové, sůl, mletý pepř, 6 dkg vepřového sádla, 2 dkg másla, 1/8 l vývaru (z hovězího masa nebo kostky masoxu)
Z očištěné a odblaněné svíčkové nakrájíme přes vlákno řezy asi 1 cm silné. Lehce je dlaní naklepeme, osolíme, opepříme, ze stran rukama shrneme do původního tvaru a na rozehřátém sádle na každé straně asi 3/4 minuty, tj. napolo, pečeme. Pečení smí trvat celkem 1 a 1/2, nejvýše 2 minuty. Upečené řezy přendáme na horký talíř, z pánve odlijeme sádlo, ke zbylé šťávě, která je většinou připečená na dně pánve, přilijeme vývar, zjemníme máslem, osolíme a krátce povaříme. Upečené řezy upravíme na mísu, připravenou šťávou přelijeme a podáváme se smaženými bramborovými hranolky a salátem ze syrové zeleniny.
(Vilém Vrabec)
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka