Rýnské hovězí závitky - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 plátky zadního hovězího, sůl, 1 lžíce másla, 1 větší cibule, 1 mrkev, mletý pepř, vývar, 1/8 l červeného vína, 1/2 rohlíku,
Směs: 1 lžíce másla, 1 lžička sardelové pasty, citrónová kůra, zelená petrželka, pažitka
Plátky masa naklepeme, posolíme, potřeme směsí na jedné straně, zabalíme a sepneme. V kastrole rozehřejeme máslo a závitky po celém povrchu opečeme. Pak přidáme drobně pokrájenou cibuli, na hrubém struhadle nakrouhanou mrkev a dusíme nejdříve na mírném ohni bez podlévání. Pak přidáme pepř, podlijeme mírně vývarem a dusíme do měkka za občasného obracení masa. Pak přilijeme víno, přidáme vláčný strouhaný rohlík z předchozího dne k zahuštění šťávy a povaříme. Maso vyjmeme, uchováme na teple a šťávu mixujeme nebo prolisujeme. Nalijeme ji na závitky a prohřejeme.
Příloha: rýže, nočky, saláty, grilovaná půlená rajčata nebo ředkvičky
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka