Rýnská hovězí pečeně - recept cpt. Cooka
4 porce: 3/4 kg hovězí kýty nebo plec, 1 lžíce másla, 1 cibule, 1 mrkev, 4 zrnka celého pepře, 1 dl červeného vína, sůl, 1 lžička sardelové pasty, 1 rovná lžička citrónové kůry, 1 lžička zelené petrželky, 1 lžička pažitky, 1 lžička hladké mouky, 1/4 l vývaru
Maso osolíme, úzkým nožem uděláme do něho otvory, které naplníme směsí sardelového másla, citrónové kůry a zelených natí. V kastrole rozehřejeme máslo a maso na něm po celém povrchu opečeme. Přidáme na drobno pokrájenou mrkev a cibuli a společně osmahneme. Pak mírně podléváme vývarem a ke konci úpravy vínem. Šťávu zahustíme kouskem másla smíchaným s hladkou moukou a krátce povaříme. Maso vyjmeme, šťávu mixujeme nebo prolisujeme. Část šťávy nalijeme na maso a ostatní podáme zvlášť.
Příloha: noky, rýže, na obložení vařený květák nebo pór sypaný opraženou strouhankou a pokapaný máslem
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka