Roštěnky se zeleninou - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg roštěnek, sůl, mletý pepř, 8 dkg másla, 4 dkg hladké mouky, 12 dkg vepřového sádla, 15 dkg mrkve, 15 dkg petržele, 15 dkg celeru, 15 dkg cibule, 6 kuliček celého pepře, 1.5 g mleté papriky, 1/2  citrónu, 7 g kaparů, 4 dl smetany
Roštěnky naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách na pánvi na tuku. Očištěnou cibuli, mrkev, celer a petržel nakrájíme na nudličky, vložíme na zbylé sádlo v pánvi a osmažíme. Přidáme celý pepř, trochu papriky, sůl, zaprášíme moukou, osmahneme a podlijeme vývarem nebo vodou. Dobře povaříme, přidáme kapary a vlijeme na opečené roštěnky. Dáme dusit do trouby, až maso změkne. Pak zalijeme smetanou a prohřejeme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka