Roštěnky s pepřovou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 hovězí roštěnky, 1.5 l řepkového oleje, zelená petrželka, 25 dkg mražených bramborových hranolků, 15 dkg anglické slaniny, mletý pepř, 4 dkg másla, sůl, 2 dl hovězího vývaru, 20 dkg smetany, 1 lžička ostré hořčice, 1 lžička naloženého zeleného pepře
Petrželovým stonkem svážeme vždy 6 pomfritů, obalíme slaninou a spíchneme párátkem. Zbytek petrželky nasekáme. Do roštěnek vetřeme pepř, prudce je opečeme na pánvi a dopékáme po každé straně 4 minuty. Současně fritujeme pomfrity v řepkovém oleji. Roštěnky vyjmeme, šťávu zředíme vývarem, procedíme, přidáme smetanu, povaříme, dochutíme solí, hořčicí a přidáme pepř a petrželku. Podáváme s balíčky hranolek a pepřovou omáčkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka