Roštěnky s bílým vínem a smetanou (minutka) - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 roštěnky, 1.5 lžíce másla, 1 lžička hladké mouky, 1 dl bílého vína, 3 lžíce smetany, 2 zrnka celého pepře, 1 zrnko nového koření, 1/2 bobkového listu, 1 zrnko jalovce, špetka tymiánu, sůl
Připravíme si asi 1/16 l odvaru koření na podlévání. Roštěnky naklepeme, okraje odkrojíme a osolíme. Na rozpáleném másle je na každé straně 3 minuty opečeme, přendáme do horkého kastrolu a uchováme nad párou horké. Zbylé máslo zaprášíme moukou, opražíme, zalijeme procezeným kořeněným vývarem a krátce povaříme. Šťávu ode dna uvolníme, aby se provařila. Přilijeme smetanu, víno a povaříme na správně hustou šťávu. Vložíme roštěnky k prohřátí a hned odstavíme z ohně.
Příloha: rýže, spagety sypané strouhankou, saláty
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka