Roštěnky na smetaně s kapary - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  roštěnky, 1.5 lžíce másla, sůl, mletý pepř, 1 středně velká cibule, 2 lžíce kaparů, 1 rovná lžíce hořčice, 1/4 l kysané smetany, 1 lžička polohrubé mouky, sůl
Roštěnky na okraji nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a na másle po obou stranách opečeme. Dáme pozor, abychom máslo nepřepálili. Pak roštěnky vyjmeme a na másle osmahneme slabě cibuli. Pak vložíme roštěnky zpět, povrch potřeme hořčicí, mírně podlijeme, přidáme kapary a dusíme do měkka. Do šťávy přilijeme smetanu s moukou a krátce povaříme.
Příloha: opékané vařené brambory, makaróny sypané opraženou strouhankou nebo rohlíky

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka