Roštěnky na paprice se smetanou - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 roštěnky, 1 lžíce másla, 1 středně velká cibule, sůl, 1 rovná lžička mleté papriky, 1/4 l kysané smetany, 1 lžička polohrubé mouky
Roštěnky na okraji nařízneme, naklepeme, osolíme. V kastrole rozehřejeme máslo a roštěnky po obou stranách opečeme. Pak přidáme drobně pokrájenou cibuli a osmahneme ji. Cibule nesmí zhnědnout. Pak poprášíme maso paprikou, obrátíme povrch dospodu, aby se paprika spojila s máslem, a hned mírně podlijeme. Dusíme při mírném podlévání do měkka. Ve smetaně rozkvedláme mouku a přilijeme do šťávy. Necháme za stálého kvedlání krátce povařit.
Příloha: knedlíky obyčejné nebo jemné, noky, těstoviny, kompoty
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka