Roštěnky Esterházy - recept cpt. Cooka
4 porce:  75 dkg roštěnek, 1 lžíce vepřového sádla, sůl, mletý pepř, 1 lžíce mleté papriky,  špetka pálivé papriky, 1 svazek zelené petrželky, 2 zelené papriky, 2  cibule, 1 lžíce hladké mouky, 1/4 l vývaru, 1 lžíce citrónové šťávy, 1/2 dl tokajského vína, 1/8 l kysané smetany
Maso prudce opečeme na sádle po obou stranách. Pak osolíme, opepříme, opaprikujeme. Na tuku osmahneme cibuli, přidáme opečené roštěnky, zelenou papriku, mouku, rozředíme vývarem, přidáme petrželku, povaříme s masem, dodáme víno, citrón, kysanou smetanu. Krátce prohřejeme. K tomu podáváme těstoviny (tarhoňu), rýži, knedlík.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka