Roštěnec na roštu obložený - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kg roštěnce s kostí (maso z kvalitního kusu), 6 dkg oleje na potření masa, 10 dkg bylinkového másla, sůl, mletý pepř (případně paprika), zelenina podle druhů, brambory podle potřeby
Z vysokého roštěnce se ukrojí asi 4-5 cm silný plát masa včetně kosti, který se po odstranění okrajových blan a loje mírně naklepe, osolí, okoření pepřem (případně trochou papriky) a upraví do původního tvaru. Potře se olejem a peče na roštu 10-20 minut, podle toho, jak chceme mít maso propečené. Opečený roštěnec včetně kosti se položí na mísu, ozdobí bylinkovým máslem (máslo je možno podat také zvlášť) a obloží jednotlivými druhy zeleniny podušenými na másle (rajčata - čtvrtky nebo půlky, celer - hranolky, artyčoky - malé celé, půlky nebo čtvrtky) a zámeckými bramborami (ve tvaru větších oliv), podušenými na másle a posypanými sekanou zelenou petrželí.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka