Rostbíf obložený zeleninou - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg roštěnce, 12 dkg vepřového sádla, sůl, 1 lžička hladké mouky, mletý pepř, mletá paprika, worcestrová omáčka, 20 dkg zeleného hrášku, 30 dkg karotky, 1  květák, 20 dkg fazolových lusků, 10 dkg másla, 10 dkg strouhanky
Odleželý, vyzrálý hovězí roštěnec (šus) zbavíme blan, tuk na povrchu nařežeme na čtverečky, aby se maso při pečení nekroutilo. Maso nasolíme, okořeníme a necháme asi hodinu odležet. Na polovině tuku opečeme maso na pánvi ze všech stran (asi 10 minut), pak je vložíme do pekáče, přidáme ještě i druhou polovinu tuku a za občasného podlévání pečeme asi 25 - 30 minut. Povrch stále vlažíme vypečenou šťávou a potíráme tukem. Maso zůstane uvnitř růžové. Že je maso propečené, zjistíme vpíchnutím párátka nebo špejle do masa. Maso je propečené, nevytéká-li už krvavá šťáva. Propečené maso vyjmeme, dáme na teplo a šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme mouku, po osmahnutí podlijeme a provaříme.
Do středu mísy dáme na plátky krájený rostbíf, obložíme ho vařenou zeleninou, kterou jen posypeme strouhankou a pokropíme máslem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka