Rolovaný roštěnec - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg roštěnce, sůl, mletý pepř, 2 lžíce másla, 1 menší cibule, 1 malá petržel, celer (stejné množství jako petržele), 3 zrnka nového koření, 5 zrnek celého pepře, 1 malý bobkový list, citrónová kůra, 1/2  citrónu, 1 lžička hladké mouky, 1 dl madeiry nebo červeného přírodního vína
Z roštěnce vcelku upravíme plát, naklepeme, posolíme, opepříme, srolujeme a ovážeme. Posolíme i povrch. Na másle zpěníme na plátky pokrájenou zeleninu a cibuli a maso na tomto základě po celém povrchu opečeme. Přidáme koření, podlijeme vývarem a dusíme do poloměkka. Pak přidáme strouhaný chléb a dusíme do měkka. Je-li šťáva řídká, přidáme lžičku mouky smíchané s máslem. Přilijeme víno a povaříme 5 minut. Šťávu mixujeme nebo procedíme. Přípravu zkrátíme, uděláme-li místo velké rolády po jedné rolované roštěnce na porci.
Příloha: noky, jemný knedlík, těstoviny

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka