Pražská hovězí pečeně - recept cpt. Cooka
4 porce: 1/2 kg zadního hovězího, 5 dkg šunky nebo měkkého salámu, 1 vejce, 2 lžíce sterilovaného hrášku, 2 dkg másla, 5 dkg vepřového sádla, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř
Špalíček hovězího masa lehce naklepeme a dlouhým špičatým nožem rozřízneme uprostřed otvor. Šunku drobně nakrájíme, osmažíme na másle, přidáme hrášek, vejce a sůl a na mírném ohni umícháme řidší nádivku. Otvor v mase naplníme nádivkou, pevně sepneme jehlou na masové závitky, osolíme a popepříme. V rozehřátém sádle usmažíme drobně krájenou cibuli do zlatova, přidáme maso, rychle je opečeme po všech stranách, podlijeme trochou horké vody a v mírné troubě pečeme pod pokličkou. Při pečení maso poléváme šťávou a malým množstvím horké vody. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, zalijeme vodou, dobře rozmícháme, povaříme a přecedíme. Maso nakrájíme přes vlákno, přelijeme šťávou a podáváme s vařenými brambory nebo s dušenou rýží.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka