Prachatické maso se žampióny - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg předního hovězího, 25 dkg vepřových jater, 12 dkg rostlinného tuku, 7.5 dkg cibule, 5 dl vody, 5 dkg hladké mouky, 12.5 dkg žampiónů, mletý pepř, sůl, 20 dkg smetany, 10 g kopru
Maso a játra nakrájíme na kostky. Na třetině tuku osmažíme dozlatova nakrájenou cibuli, vložíme maso, orestujeme, opepříme, podlijeme troškou vody a dusíme. Po chvíli přidáme játra a dusíme dopoloměkka. Z části tuku a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme k masu, zalijeme vodou, osolíme a dusíme doměkka. Na zbylém tuku orestujeme nakrájené žampióny, přidáme k masu, zalijeme smetanou, dochutíme, povaříme, přidáme nasekaný kopr a promícháme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka