Podroušené hovězí maso - recept cpt. Cooka
4 porce: 60 dkg zadního hovězího, sůl, mletý pepř, 5 dkg slaniny, 1 dl červeného vína, 1 sklenka vodky nebo brandy, 3 cibule, 4 hřebíčky, 1 bobkový list, 1 lžička tymiánu, mletý zázvor, 1 špetka moučkového cukru, 2 lžíce hladké mouky, máslo
Maso prošpikujeme, osolíme, opepříme, přelijeme vínem s vodkou a dáme uležet. Okapané opečeme na másle spolu s pokrájenou cibulí a zbytky slaniny. Zalijeme zbytkem vína s vodkou a šálkem vody, přidáme koření, cukr a pomalu dusíme. Podle potřeby podléváme vodou nebo vínem. Když je maso měkké, vydusíme na tuk, zasypeme moukou a zředíme vodou, promícháme, přisolíme. K tomu brambory nebo rýže. Alkohol během dušení úplně vyprchá.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka