Plněné roštěnky - recept cpt. Cooka
4 porce:  5  roštěnek, sardelová pasta, 1 lžíce kaparů, citrónová kůra, zelená petrželka, 2 lžíce kysané smetany, 1  vejce, 5 dkg slaniny, 1 malá cibule, 2 lžíce bílého vína
Jednu pětinu roštěnek umeleme dvakrát na strojku, aby maso bylo jemné. Přidáme sardelovou pastu, vejce, petrželku, citrónovou kůru a smetanu. Umícháme hladkou náplň. Roštěnky naklepeme, osolíme, na každou položíme část náplně, rozetřeme ji, roštěnku sbalíme a sepneme. Drobně nakrájenou slaninu vyškvaříme do sklovita, přidáme pokrájenou cibuli a roštěnky po celém povrchu opečeme. Pak je dusíme mírně podlité do měkka. Šťávu zahustíme moukou smíchanou s kouskem másla, přilijeme víno a povaříme.
Příloha: opečené brambory, makaróny sypané strouhankou a saláty

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka