Plněná hovězí pečeně - recept cpt. Cooka
4 porce: 75 dkg hovězí kýty bez kosti, 10 dkg šunkového salámu, 2 vejce, 2 lžíce sterilovaného hrášku, sůl, zelená petrželka, 4 dkg slaniny, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 1 lžička hladké mouky
Podlouhlý špalík kýty prokrojíme, aby vznikla kapsa 3 - 4 prsty široká, naplníme ji nádivkou, zašijeme, osolíme, poprášíme moukou, ze všech stran opečeme na trošce oleje, přidáme máslo, nakrájenou cibuli, osmahneme, podlijeme a pod pokličkou upečeme dočervena. Šťávu procedíme, maso krájíme přes vlákno a podáváme s brambory, rýží a salátem.
Náplň: Na kousku másla osmahneme na kostičky krájený salám, přidáme hrášek, petrželku, vejce a umícháme na kaši.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka