Pikantní roštěnky - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 roštěnky, sůl, hladká mouka, 1 středně velká cibule, olej, 1 lžíce nakládaných okurek, 1 lžíce sardelové pasty nebo 2 sardelky, vývar, zelená petrželka, kapary, bílý jogurt
Naklepané odleželé roštěnky na jedné straně posolíme a poprášíme hladkou moukou. Opečeme je na oleji nebo na másle po obou stranách jako minutku a uložíme na teple. Do zbylého tuku přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, slabě ji osmahneme, přidáme posekané okurky, usekané kapary, sardele a petrželku. Vše vaříme mírně podlité vývarem na hustší omáčku. Horké roštěnky položíme na mísu, na ně nalijeme omáčku a na každou dáme lžíci jogurtu nebo smetany.
Příloha: smažené brambory nakrájené na plátky silnější než bývají lupínky
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka