Pikantní hovězí pečeně II - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kg roštěnce (plec nebo kýta), 10 dkg slaniny, 10 dkg žampiónů, 1 lžíce másla, 1 středně velká cibule, sůl, 5 zrnek celého pepře, 3 zrnka nového koření, 1/2 bobkového listu, špetka tymiánu, špetka muškátového oříšku, 1 dl červeného vína
Maso odblaníme a posolíme. Z omytých neloupaných žampiónů a slaniny nakrájíme klínky. Špičatým nožem uděláme do masa po vlákně otvory, rozšíříme je koncem vařečky a klínky do masa vtlačíme. Na kastrole vyškvaříme do sklovita zbytek drobně pokrájené slaniny, přidáme máslo a drobně pokrájenou cibuli. Na tomto základě opečeme maso po celém povrchu, zalijeme vývarem a přidáme koření. K poloměkkému masu přidáme do omáčky k zahuštění strouhaný chléb a dodusíme.
Příloha: suchá rýže, dušená zelenina, bramborové krokety, těstoviny
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka