Picadillo - recept cpt. Cooka
6 porcí: 1 kg zadního hovězího, 3 lžičky soli, 1 lžička čerstvě mletého pepře, 4 lžíce aromatizovaného oleje, 15 dkg cibule, 3 stroužky česneku, 4 zelené papriky, 1 lžíce čerstvých nebo [1x] sušený plod chilli papriček, 75 dkg rajčat, 1/4 lžičky mletého hřebíčku, 5 dkg rozinek, 2 lžíce bylinkového octa, 3 lžíce oliv (nemusí být)
Maso nakrájené na kostky dáme se solí a s pepřem do kastrolu a zalijeme vodou (asi o 5 cm výše, než je vrstva masa). Přivedeme do varu a pak pomalu vaříme asi hodinu. Rozehřejeme olej v pánvi, přidáme česnek, cibuli, papriku, chilli, pět minut opékáme. K tomu přidáme rajčata, pepř, hřebíček, sůl a dusíme, až omáčka zhoustne. Pak přidáme olivy, rozinky, ocet a chvilku podusíme; nakonec přidáme měkké maso. Každou porci doplníme volským okem, k tomu se podává rýže kořeněná šafránem nebo rýže s fazolí, okurky, pečené zeleninové banány (ty samozřejmě jen na Kubě).
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka