Pekingské maso - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg roštěnek nebo svíčkové, 2 kapie (červené a zelené, příp. i sterilované), 1 cibule, 1 vejce, 1 lžička škrobové moučky, 1 lžíce vína, 1 lžička moučkového cukru, 1 lžíce sójové omáčky, 1 špetka mletého zázvoru, 1 špetka pálivé papriky, sůl, olej, glutasol nebo vegeta
Maso nakrájíme na jemné nudličky, smícháme s rozšlehaným vejcem, vínem, se škrobovou moučkou, cukrem, paprikou a zázvorem. Prudce opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji za stálého míchání, přidáme drobně nakrájenou cibuli a kapie. Mícháme dále na pánvi asi 2-3 minuty, pak přidáme sójovou omáčku, špetku glutasolu, případně sůl. Prohřejeme a promícháme.
Příloha: rýže a zeleninový salát
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka