Olla podrida - jídlo z jednoho hrnce - recept cpt. Cooka
4 porce: 25 dkg hrachu (cizrny), 2 lžíce oleje, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 25 dkg zadního hovězího, 1/2 kuřete, 25 dkg skopového masa, 25 dkg uzeného masa nebo šunky, 3 klobásy, sůl, mletý pepř, kmín, 1 lžička dobromysli, 1 lžíce kerblíku, 1/2 hlávky zelí, 1 menší celer, 25 dkg mrkve, 25 dkg fazolových lusků, 1 hlávka hlávkového salátu, chilli paprička
Namočený hrách uvaříme, pak rozpálíme olej, opečeme pokrájenou cibuli a česnek, na kousky rozkrájené maso, šunku, přidáme hrách a vaříme hodinu. Pak přidáme nakrájenou zeleninu a klobásky a vaříme ještě 15 minut. Nakonec hlávkový salát pokrájený na čtvrtky, ochutíme kořením a solí a krátce zahřejeme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka