Okaté maso - recept cpt. Cooka
4 porce: 60 dkg zadního hovězího, 1 plátek slaniny, 2 lžíce smetany, 2 lžíce tuku, mletý pepř, 1 cibule nebo pórek, 4 párky nebo tenké klobásy, 1 lžíce hladké mouky, 3 lžíce kečupu, 2 rajčata
Do masa nařízneme nožem několik otvorů a vyplníme je párky. Do dalších otvorů zasuneme na nudličky nakrájenou slaninu, maso převážeme silnou nití, potřeme smetanou a necháme ji vsáknout. Osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém tuku ze všech stran. Přidáme cibuli nebo pórek, podlijeme a dusíme pod pokličkou do poloměkka. Šťávu zahustíme moukou, přidáme kečup, na kolečka nakrájená rajčata a dopečeme. Maso zbavíme nití, nakrájíme na plátky a podlijeme omáčkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka