Námořnické hovězí plátky - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 plátky hovězí kýty, 1.5 lžíce másla (sádla nebo oleje), trochu hladké mouky, 2 středně velké cibule, 60 dkg brambor, sůl, mletý pepř, 2 dl červeného vína
Plátky naklepeme, posolíme a slabě poprášíme moukou. V kastrole rozehřejeme tuk a roštěnky po obou stranách opečeme. Přendáme je na talíř a v témž tuku opečeme na kroužky nakrájenou cibuli, až je sklovitá. Syrové brambory nakrájíme na plátky. Do kastrolu k dušené cibuli vložíme opečené maso, opepřené, na ně dáme trochu cibule, vrstvu posolených brambor smíchaných s cibulí a slabě je opepříme. Podlijeme po částech a dusíme do měkka.
Příloha: saláty
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka