Milánská roštěnka - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg roštěnce, 4 dkg vepřového sádla, 3 dkg másla, 5 dkg šunky, 5 dkg rajčatového protlaku, 30 dkg špaget, sůl, 1 lžíce hladké mouky, mletý pepř
Očistěný roštěnec nakrájíme na roštěnky, na okraji nařízneme, mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Spagety uvaříme v osolené vodě doměkka a scedíme. V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou šunku, mírně podusíme, promícháme se špagetami a osolíme. Roštěnky opékáme po obou stranách v rozpáleném sádle, položíme je na podklad ze špaget a přelejeme šťávou. Tu připravíme tak, že do tuku po pečení přidáme mouku, mírně ji zasmažíme, podlijeme trochou vody nebo vývaru, přidáme rajský protlak, povaříme a přelijeme přes roštěnky. Na povrch nasypeme drobně sekanou zelenou petrželku.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka