Milánská pečeně - recept cpt. Cooka
4 porce: 2 roštěnky nebo hovězí plátky, sůl, mletý pepř, 5 dkg rostlinného tuku nebo oleje, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 2 lžíce rajčatového protlaku
Maso naklepeme, osolíme, lehce opepříme a obalíme v hladké mouce. Rozehřejeme tuk nebo olej a maso na něm z obou stran rychle opečeme. Na pánvi rozehřejeme i zbylý tuk, vhodíme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Potom přidáme opečené plátky, podlijeme je vodou a dusíme pod pokličkou doměkka. Když je maso měkké, přidáme k němu rajčatový protlak, který můžeme nastavit lžící mléka a dovaříme. Podáváme s houskovým knedlíkem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka