Maso na víně - recept cpt. Cooka
4 porce: 60 dkg zadního hovězího nakrájeného na kostky, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce másla, 2 lžičky koňaku, 12 jarních cibulek, 10 dkg žampiónů rozkrojených na polovinu, 1 stroužek česneku rozdrcený, 1 lžíce čerstvé pažitky, 1 lžička tymiánu, 1.5 dl hovězího vývaru, 1.5 dl červeného vína nejlépe burgundského, 1 bobkový list, sůl, mletý pepř
V hlubokém talíři smícháme mouku, sůl a pepř a maso v ní obalíme. Na pánvi zprudka osmahneme maso a přeneseme ho do pekáče. Do malé pánvičky nalijeme koňak, zapálíme a hořící nalijeme na maso. Přidáme cibulky, bobkový list a žampióny a posypeme zbytkem mouky. Na pánev s máslem dáme koření a česnek, zamícháme a 1 minutu povaříme. Přilijeme víno a vývar, přivedeme k varu a nalijeme na maso. Pečeme v rozpálené troubě při 170° asi 30 minut.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka