Královské roštěnky - recept cpt. Cooka
4 porce: 40 dkg roštěnek, mletý pepř, sůl, 4 dkg tuku, 1 dl bílého vína, vývar, 5 dkg šunky, 5 dkg sterilovaného hrášku, 1 dl smetany, 2 vejce, zelená petrželka, 2 rajčata
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, okraje nařízneme, opepříme a opečeme na rozehřátém tuku z obou stran. Potom maso osolíme, podlijeme vínem, vývarem a udusíme doměkka. Měkké roštěnky uložíme do vymazané ohnivzdorné mísy a posypeme šunkou nakrájenou na nudličky a hráškem. Smetanu rozšleháme s vejci a s drobně nakrájenou petrželkou, nalijeme na roštěnky, obložíme oloupanými rajčaty nakrájenými na plátky a zapečeme ve vyhřáté troubě.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka