Klatovský závitek - recept cpt. Cooka
4 porce: 65 dkg zadního hovězího, sůl, mletý pepř, 7 dkg rostlinného tuku, 10 dkg cibule, 6 dl vývaru, 5 dkg hladké mouky, 3 dkg hořčice,
Nádivka: 2 dkg tuku, 2 vejce, 10 dkg uzeného bůčku, 7.5 dkg nakládaných okurek
Do směsi z míchaných vajíček přidáme nakrájený bůček a okurky. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe náplní, svineme a upevníme párátky. Na tuku osmažíme cibulku, závitky orestujeme, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Závitky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a provaříme. Šťávu přecedíme na závitky a dochutíme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka