Kantonské maso - recept cpt. Cooka
4 porce: 60 dkg zadního hovězího, 2 lžíce škrobové moučky, 20 dkg celeru, 1 větší cibule, olej, sůl, 5 lžic sójové omáčky, 2 lžíce desertního vína, 1 šálek vývaru z masoxu, mletý pepř, glutasol, moučkový cukr
Odblaněné a očištěné maso nakrájíme na jemné nudličky, promícháme s bílkem, škrobem, osolíme a necháme 1 - 2 hodiny odležet. Celer očistíme, nakrájíme na nudličky, krátce povaříme a vychladíme ve studené vodě. Cibuli nakrájíme na jemná kolečka. Ze sójové omáčky, vína, vývaru, glutasolu a cukru si připravíme zálivku. Odleželé maso ve větším množství oleje prudce opečeme, tuk zčásti slijeme a k masu přidáme zeleninu. Orestujeme, zalijeme zálivkou a krátce podusíme. Dochutíme pepřem a solí.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka