Kang-šao-zou-š - recept cpt. Cooka
4 porce: 60 dkg hovězího roštěnce, 10 dkg bambusových výhonků (můžeme je nahradit kedlubnou), 3 stroužky česneku, 1 větší pórek, 6 feferonek, 5 lžic desertního vína, 5 lžic sójové omáčky, glutasol, mletý pepř, sůl, olej
Očištěný roštěnec nakrájíme na jemné nudličky, promícháme s glutasolem, špetkou soli a necháme chvíli odležet. Na pánvi rozpálíme olej, vložíme do něj maso a prudce opečeme. Přidáme česnek, pórek, bambus nebo kedlubnu nakrájené na plátky, prohřejeme a zalijeme zálivkou z vína, sójové omáčky a jemně sekaných feferonek. Krátce podusíme a podáváme s rýží.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka