Kalkatské hovězí maso na karí - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg hovězí svíčkové (roštěnky, hovězí kýty), 1 lžíce mletého koriandru, 1/2 lžíce mleté kurkumy, 1/2 lžíce mletého kmínu, 1/2 lžíce mletého chilli, špetka černého mletého pepře, špetka mletého zázvoru, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 šálek vývaru, kokosové mléko, sůl, citrón
Maso nakrájené na kostky uvaříme doměkka. Z koření a trochy řídkého kokosového mléka umícháme pastu. Na omastku osmažíme jemně nakrájenou cibuli a česnek, přidáme pastu a smažíme další dvě až tři minuty. Pak přidáme maso a zalijeme vývarem. Přivedeme pomalu do varu, přidáme 1/4 litru hustého kokosového mléka. Dochutíme solí a citrónovou šťávou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka