Jídlo pro horké letní večery - recept cpt. Cooka
4 porce: 60 dkg hovězího roštěnce, 1 středně velký celer, 3 zelené papriky, 3 červené kapie, 1 středně velký květák, 10 dkg škrobové moučky, 1 pórek, 5 lžic sójové omáčky, 1 citrón, 1 lžička vegety, 1 cibule, sůl, špetka moučkového cukru, 1 l vývaru z masoxu
Očištěný roštěnec nakrájíme na tenké plátky asi 5x3 cm, květák rozebereme na růžičky, papriky nakrájíme s celerem na plátky, pórek na větší díly a vše obalíme ve škrobu. Všechny suroviny dáme vařit do 1 l vývaru nebo vody a postupně, jak se dovařují, je vyjmeme. Necháme okapat, dáme na mísu a v lednici necháme prochladnout. Ze sójové omáčky, části vývaru, cukru, citrónu, glutasolu a jemně nasekané cibule připravíme studený dresink, který podáváme spolu s vychladlou směsí masa a zeleniny. Podáváme s pečivem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka