Jazyk s polskou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 hovězí jazyk, 10 dkg kořenové zeleniny, sůl, 5 dkg másla, 5 dkg hladké mouky, 1 citrón, 10 dkg brusinkového kompotu nebo rosol z brusinek, 5 dkg rozinek, 3 dkg mandlí, 6 lžic červeného vína
Opraný jazyk uvaříme se zeleninou. Oloupáme, nakrájíme na plátky. Světlou jíšku z másla a mouky zředíme vývarem, metlou našleháme a povaříme. Do procezené omáčky prolisujeme brusinky a přidáme rozinky a na nudličky nakrájené mandle. Aby omáčka měla tmavší barvu, přidáme trochu opraženého cukru (karamelu). Nakonec vmícháme víno.
Příloha: jemný knedlík
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka