Chilli con carne podle Gregory Pecka - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg hovězího masa, 50 dkg vepřového masa, 10 dkg šunky, 15 dkg vepřového sádla, 1/4 l vývaru, kmín, několik chilli papriček, 2 stroužky česneku, sůl, 2 velké cibule, 50 dkg rajčat, 2 zelené papriky, 15 dkg červených fazolí, 15 dkg bílých fazolí, 2 dkg gulášové směsi, dobromysl, 1 lžíce hladké mouky
Maso nakrájené na malé kousky opečeme v kastrolu na tuku, zalijeme vývarem a krátce podusíme. Přidáme kmín, chilli papričky, sůl, česnek. Cibuli, rajčata a papriky nakrájíme na plátky a podusíme zvlášť. Pak přidáme k masu přes noc namočené fazole a dusíme vše tak dlouho, až jsou maso a fazole měkké. Pak přidáme cibuli, rajčata, papriky, šunku a stroužek česneku. Vaříme ještě asi deset minut. Podáváme s rýží. Je-li pokrm řídký, zahustíme jej do hustoty ragú jednou až dvěma lžícemi mouky rozmíchanými v troše vody.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka