Chilli con carne - recept cpt. Cooka
4 porce: 40 dkg předního hovězího, 4 dkg tuku, vývar, kmín, 2 chilli papričky, sůl, 1 stroužek česneku, 1 cibule, 2 zelené papriky, 4 rajčata, 15 dkg suchých bílých fazolí, 5 dkg šunky, 1 lžička gulášové směsi, dobromysl
Maso nakrájíme na malé kostky, opečeme na části tuku, podlijeme vývarem a podusíme. Přidáme kmín, nasekané chilli papričky, sůl, rozetřený česnek a dusíme. Na zbytku tuku zvlášť podusíme drobně nakrájenou cibuli, zelené papriky a rajčata. Přidáme k masu společně s fazolemi, které den předem namočíme, přimícháme drobně nakrájenou šunku a udusíme doměkka. Nakonec okořeníme kořením a oreganem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka