Chile con carne - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg předního hovězího (vepřového), 10 dkg uzeného masa, 3 lžíce vepřového sádla, 4 cibule, sůl, 20 dkg červených fazolí, 2 papriky (zelené), 4 rajčata, 2 lžíce mexické směsi koření, 2 stroužky česneku, 1.5 lžíce hladké mouky, 2 lžíce tvrdého sýra (strouhaného), zelená petrželka, koriandrové lístky (nemusí být)
Hovězí maso nakrájíme, prudce opečeme na sádle, přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme, potom vsypeme mexickou směs, přes noc namočené fazole, podlijeme vodou, přidáme nakrájený nebo sušený česnek. Pomalu dusíme, až maso i fazole změknou. Pak osolíme, přidáme na kostky nakrájené uzené maso, papriky, rajčata a dusíme ještě asi 10 minut. Je-li pokrm řídký, zahustíme jej moukou rozmíchanou ve vodě. Chceme-li jej mít ostřejší, dodáme špetku chilli. Podáváme jej s rýží, posypaný trochou strouhaného sýra a sekanou petrželkou. V Mexiku podávají místo petrželky mladé lístky koriandru.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka