Hovězí závitek s křenem - recept cpt. Cooka
4 porce: 75 dkg zadního hovězího, sůl, 7 dkg rostlinného tuku, 5 dl vývaru, 2 dkg hladké mouky, 20 dkg smetany, citrónová šťáva,
Nádivka: 7.5 dkg křenu, sůl, 5 dkg strouhanky, 3 žloutky, mletý pepř
Nastrouhaný křen smícháme se strouhankou, žloutky, solí a pepřem. Maso nakrájíme na plátky, okraje nařízneme, naklepeme, osolíme, poklademe náplní, svineme, upevníme párátky, poprášíme moukou a na horkém tuku prudce opečeme po obou stranách. Zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Ke konci varu přidáme smetanu, dochutíme citrónovou šťávou a troškou soli.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka